Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



zondag 11 juli 2010

update

Dit weekend wordt er door ons niet geklust aan de jolie. Dit komt door een feestje dat op de werf heeft plaatsgevonden gisteren, waardoor wij alleen maar in de weg zouden lopen en anderzijds is het ook wel even relaxt. Ik heb toch een vrij drukke baan en dan gewoon doorgaan in het weekend, maakt het leven er niet makkelijker op. We hebben wel gehoord dat de vloer er nu in ligt, eindelijk kan er gewoon gelopen worden ipv dat je moet uitkijken waar je je voeten zet. Ik ben erg benieuwd, maar zal het niet meer zien voor onze vakantie (vanaf volgend weekend lekker 2 weken zeilen rondom Stockholm). Wendy gaat wel even kijken op dinsdag en gaat dan ook direct meevaren met Matthijs naar de straler Welsec in Harlingen.


We hebben een tijd getwijfeld of we het schip wel zouden laten stralen, maar uiteindelijk na veel gesprekken erover toch besloten om het te doen. Alle roest wordt er vanaf gehaald en daarna wordt het in een goed verfsysteem gezet, waardoor het onderhoud de komende jaren zeer beperkt is. Dat is toch wel een erg relaxt vooruitzicht! Het gaat allemaal in 1 kleur gespoten worden en daarna kunnen we zelf kleuraccenten aan gaan brengen (toch nog wat werk ;-)  Ik ben heel erg benieuwd hoe het schip eruit komt; na de vakantie mogen we het gaan bewonderen; heel spannend. Dan zullen de luiken er ook al in zitten en ziet het er allemaal wat aangekleder uit.

Verder hebben we deze week opdracht gegeven voor het bouwen van de keuken. Lang getwijfeld of we een mooie Bulthaup keuken uit Duitsland zouden nemen of het Matthijs en Steven op maat laten maken. Uiteindelijk voor een combinatie gekozen; het wordt de stijl van Bulthaup en zij maken het helemaal op maat. Dat wordt het paradepaardje van het schip!


Tevens lopen er nog een tweetal offertetrajecten, nl. de installaties. Hopelijk komen we daar deze week uit met Matthijs. Dat zou wel heel mooi zijn, is toch een belangrijk onderdeel. Tevens zijn er nog een paar kleine zaken in de badkamer en het leggen van de vloer waar we een prijs voor nodig hebben. Als dat allemaal rond is, moet er vooral afgebouwd worden. Ik besef steeds meer dat het toch wel een bijzonder project is; het wordt echt een mooi schip!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten