Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



dinsdag 30 maart 2010

Ze zijn nu echt begonnen

Vandaag werd ik gebeld door de scheepswerfbaas Jelle Talsma, dat ze nu echt gestart zijn. Dat is toch wel een mooi moment! De voorbereidingen worden getroffen voor het grote doorsnijden. Dit gaat volgende week dinsdag gebeuren. Volgende week dus zeker even gaan kijken hoe het ervoor staat. Hij belde ook met de vraag of ik niet van de Azobe vloerdelen af wil. Azobe is een hele harde houtsoort die gebruikt wordt voor de vloer van het ruim. Sommige delen gaan we hergebruiken, maar het overgrote deel kan verkocht worden. Net even gekeken wat voor prijs dat dan kan zijn; heb de prijs net bepaald op 10 euro per plank (5m.x 15cmx4cm). Hele goede planken voor buitengebruik of voor een bijzondere vloer (dat gaan we zelf doen voor de woonkeuken). Dus als er iemand is die dit leest die dit soort plannen heeft.......


Verder is Wendy vooral heel hard bezig om het hele plan in 3D te zetten en de tekeningen komen er steeds strakker uit te zien. Zo'n 3D beeld geeft toch een veel beter idee van de ruimte. Het wordt echt mooi! Verder zijn een licht- en electra plan aan het opstellen. Dit betekent dat we precies moeten bedenken waar welk lichtknopje en welk stopcontact moet komen. Een heel uitgevogel! Wel goed om te doen, want dan kan de timmerman en installateur straks exact weten wat ie moet doen. Binnenkort plaatsen we de uiteindelijke tekeningen wel even op het blog.

Verder gisteren toch maar een beunkoeler besteld voor de warmtepomp. Het was wel een erg lastig afweging. Het kost nogal wat geld, maar het bleek naar ons idee uiteindelijk wel noodzakelijk. De zonneboiler en de houtkachels zullen wel het overgrote deel doen, maar als we er een tijd niet zijn en het bewolkt is, moet het schip toch een beetje verwarmd worden. Hiervoor kan de warmtepomp dan mooi dienst doen. Voor eventuele volgende eigenaren (dat zal nog wel even duren voordat het zo is), is het ook praktisch als er ook een ander verwarmingssysteem als back-up is. Misschien nog wel de belangrijkste reden, is de mogelijkheid om te koelen; dat gaat toch steeds belangrijker worden in ons klimaat. We hebben even gekeken of we ook luchtkoeling via de balansventilatie kunnen toepassen, maar dat kost ook ca. 3500 euro dus dan maar een warmtepomp!

Verder nog veel te vertellen, maar ik laat het toch maar even hierbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten