Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



woensdag 3 maart 2010

Aankopen

Ondanks dat we het schip nog niet echt in bezit hebben, zijn we al wel zeer actief met het vergaren van mooie onderdelen. Zo zijn we dit weekend met zijn tweeën naar Groningen getogen om onderstaande kachel te halen.


En naïef als we waren dachten we die er wel even in te tillen (we hadden al wel gecheckt of ie in dat kleine autootje van mij zou kunnen). De kachel bleek loeizwaar te zijn; echte Deense kwaliteit! Gelukkig was de verkoper er met een paar vrienden en kon ie uiteindelijk toch de auto ingeschoven worden. Alleen toen moest ie er nog uit en we hebben niet zoveel vrienden in Zaandam die effe klaar kunnen staan. Uiteindelijk hebben Frans en de buurman 'm uit de auto gekregen op dinsdag (4 dagen met zo'n gewicht achterin; dat heeft die auto niet leuk gevonden. En gelukkig ging dat best goed met zijn tweeën. En het mooie aan deze kachel is dat ie ook op de CV is aan te sluiten. We zijn zeer tevreden met deze aankoop; nu nog een mooie kachel in de woonkeuken (hebben we ook toe besloten na de avond met mijn vriend Sander). 

We zijn ook maar isolatieglas gaan inkopen; het moet tenslotte een duurzame boot worden. Zelfs HR++ glas wordt het! Het mooie is dat zolang we nog geen gaten in het dek hebben gezaagd we dat aan de hand van deze maten kunnen bepalen en zo geschiedde. Gisteren en eregisteren alle dakramen bij elkaar gesprokkeld via www.marktplaats.nl en deze maten zijn op de tekeningen overgenomen (met een rand voor de sponning natuurlijk!) Voor 100 euro toch aardig wat m2 glas geregeld. Nu nog hopen dat er mooie partijen vandezelfde ruiten langskomen voor het dekhuis en de stuurhut; dus als iemand nog wat weet......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten