Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



dinsdag 18 mei 2010

Het dekhuis in aanbouw

Vandaag ben ik (wendy) met Henk Jan naar Friesland afgereisd naar Mathijs, Klaasjan en Douwe die aan het werk waren aan de Jolie. Het schip is dit weekend verplaatst naar Franeker, waar het staalwerk wordt afgemaakt. Daarna gaat het weer lekker terug naar Harlingen.

De autokraan is inmiddels verplaatst en de aandacht ligt nu vooral bij het dekhuis. Vandaag o.a. doorgesproken hoe we een stevige houten sandwich-vloer gaan maken. Als het klaar is gaan we samen bedenken of het nog plaatselijk onderstut moet worden ter hoogte van het kookeiland. Mathijs maakte zich terecht zorgen over de stevigheid. Het lijkt nu een fors dekhuis te worden, hopelijk wordt het wat 'lichter' als er volop ramen en vouwdeur in zit. De afgeronde hoeken zijn in ieder geval erg mooi!

Ook wachten we nu op offertes voor het straal - en spuitwerk. Hopelijk valt dat gunstig uit en gaan we ons de komende tijd veel schilderwerk besparen...

Dit weekend willen we het eerste deel van het vlak zelf samen schoonmaken en klaarmaken voor de werkvloer. Dan gaan we dus voor het eerst zelf het schip (aan)voelen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten