Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



maandag 24 mei 2010

Vlak vetten

Dit weekend hebben we ons kwaad gemaakt op het invetten van het vlak. Gelukkig is het vlak in 2003 nog door een professioneel bedrijf in het vet gespoten en zit het grootste deel onder een dikke laag.

Aan ons dus de taak om hopen achtergebleven mais en andere viezigheid eruit te scheppen en droge delen vet op te sporen en eruit te scheppen. Daarna hebben we met een kleine gasbranderinstallatie (zie Bas aan het werk) het nieuwe vet opgewarmd en het vlak bijgesmeerd. Een hele vieze zware klus (qua gebukt werken en op de spanten lopen).  Ik (wendy) heb er een stevige spierpijn in benen en billen aan over gehouden (even niet naar de sportschool ;-) ). Bas heeft vervelend genoeg een enorme uitslag gekregen op zijn onderarmen, een allergische reactie op het vet vermoeden we. Maar al met al...2/3 van het ruimvlak is klaar voor de werkvloer. 


En over vloeren gesproken: vandaag zijn we op aanraden van Jouk (een vriendin van Lotte) naar de Oude Plank in Best geweest en een mooie franse eiken vloer gevonden voor de keuken en de trappen. Weer een puntje van het lijstje van Bas afgevinkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten