Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



zondag 7 februari 2010

de voortgang van dit weekend

Dit weekend zijn we verder gekomen in een paar aspecten van ons nieuwe schip! Ten eerste iets heel praktisch; we hebben van Henk-Jan onze expert een generator en een scheidingstrafo gekocht, die uit een megajacht van een een of andere Russische oligarch komt. Mooi apparaten voor het nieuwe schip. Vrijdagavond heeft Henk-Jan ze in Zaandam op een aanhanger afgeleverd en zaterdag hebben we de aanhanger met het autootje van Wendy gebracht. Dit was nog wel even spannend, want de versnellingsbak van die auto vertoont toch wat kuren. Dit was toch wel een erg zware last; op de Afsluitdijk had ie het wel erg zwaar, 70 op een snelweg rijden doet me denken aan tijden in het verleden (de oude Hanomag camper van 1975 van mijn vriendengroep)! Uiteindelijk de zware apparaten met een takel in de loods gezet; een mooi plekje. Voor de kenners: het is Onan generator van 27,5 kV!

Tevens was zaterdag de dag van het patrijpoorten bekijken. Een van de belangrijkste beslissingen om een ander schip te kopen, was het uitzicht vanuit het schip. De ramen worden dus belangrijk, dus togen wij naar de Javakade in Amsterdam, waar een spits ligt met een patrijspoortenwinkel (www.patrijspoorten.nl). Toch wel veel lastige keuzes; met lasflens, zonder, type materiaal, vorm, grootte etc... We zijn er nog niet uit. Toen we er toch waren maar even wat langs de kade gelopen om ideeën op te doen. Op het KNSM eiland kwamen we langs het bootje van Richard en het bootje stond open dus hij waas weer hard aan het klussen om op tijd klaar te zijn voor de Round Brittain race van juli. Erg leuk om hem weer even te spreken bij een lekker sapje en een tosti in cafe zuid.

Vandaag was vooral een lekker relaxte zondag. Veel nagedacht en in de computer gezet. Heel wat details getekend en daardoor weten we beter hoe we het allemaal gaan laten bouwen. Verder heeft Wendy vanavond de ingemeten tekening gecombineerd met ons idee van de maten en dit aangescherpt. Bijzonder is hierbij bijv. dat een deel van het schip lager is dan de Anna Koosje! Tevens zijn er nog wel een paar lastige ontwerpplekken zoals de entree/ hal, veranda, de ramen etc.. We komen wel steeds verder in onze gedachten en het schip ziet er best goed uit. Deze week komt nog een nieuwe versie op het weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten