Blog over het verbouwen van Kempenaar tot modern woonschip

We wonen al jaren op dit prachtige woonschip! Onze verdere avonturen zijn te lezen op www.waterloft.nl



vrijdag 19 februari 2010

Een avond verder nadenken

Gisteravond hebben we weer een aantal goede stappen gezet! Samen met Cees onze architect hebben we het plan voor een groot deel doorgenomen. Er zijn niet veel wijzigingen maar er zijn wel wat keuzes gemaakt. We gaan waarschijnlijk een cradle-to-cradle materiaal gebruiken nl. www.eco-boards.eu. Dit is plaatmateriaal van geperst stro; het is erg glad en schijnt makkelijk te verwerken zijn en nog redelijk brandveilig ook! Hier hebben we toch bijna 500m2 van nodig dus dat is een belangrijke keuze. Tevens zijn we aan het kijken naar pcm (phase change materials) om te gebruiken in de vloer of plafond. Hierdoor wordt het warmteaccumulerend vermogen zeer sterk verbeterd. Het is alleen nog een beetje de vraag hoe je die materialen kan verwerken; deze vraag heb ik maar gesteld bij www.autarkis.nl (een interessant bedrijf met een zeer duurzame filosofie).

Verder zijn veel andere aspecten de revue gepasseerd zoals:
- details van het staalwerk
- constructie van plafonds en vloeren en autokraan
- stralen en coaten (als we dit willen doen en dat willen we eigenlijk wel (afhankelijk van de kosten dan), dan moet je voordat je het laat stralen alle uitstekende exterieure onderdelen uitgedacht hebben (zoals locatie en grootte van pijpen)
- tevens gaan we eens kijken of we niet een eigen tegelkachel kunnen maken (zie www.de12ambachten.nl); kan wendy haar eigen design maken!
- en dan ben ik ongetwijfeld nog veel dingen vergeten!

Als het goed is, zijn de constructietekeningen over een week of drie (na wat heen en weer gemail) wel klaar zodat we ook de volgende fase kunnen offreren bij de scheepswerven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten